Факти и статистки от агенции за имоти

По света има толкова много скъпи имоти, колкото дори не сме си представяли и все пак ако някой си задава въпроса: „Къде избирам да живея?“, то може би тук ще намери отговора.

По данни от социологически проучвания, Англия е една от страните, държащи челни места по отношение на луксозни имоти. Британската столица се нарежда на световен място и бележи рекордни равнища по най-изискани стилове в дизайн, разположение, обзавеждане и екстри предлагани в луксозните имоти.

slide_1-300x116И за да стане по-ясна картинката на българина ето и ценова разбивка: средна цена на луксозен имот в Лондон струва 53 890 долара на 1-н кв.м, в България тя достига едва 2 650 долара на квадрат. Не сме много за оплакване, имайки предвид статуса ни на живот и средната работна заплата за страната, Въпреки, че и далечния Далас ни задминава по стойности. Там жилищата за най-богати се продават на 6 450 долара на кв.м.

Тази прогноза показва, че луксозни имоти в София се продават с 25 пъти на по-ниски цени от тези в Англия. Как ли стоят нещата за имоти на Банско или друг курортен град.Лондон си остава световен рекордьор на предлагани луксозни имоти. Сред най-скъпите имоти при, които стойността е съизмерима в световен мащаб за топ дестинации, цената рядко надхвърля 10 милиона долара.

Разбира се цените варират, а това се дължи и на множество други фактори. Сред най-важните са разположение на лукс имота, брои на помещения и екстри.

Така например луксозен имот равнява се на 5 млн. долара в град Торонто, снабден с 5 спални помещения и 465 кв.м, може да е равен в парична себестойност на луксозен апартамент в Париж с 4 стаи и сред хубав район.За родната София луксозни имоти в рамките на 5 и 10 млн. са по-малко и се отнасят към  ексклузивните оферти. Ето, защо за тази стойност, може да се закупи цяла къща в региона на Докторската градина, въпреки, че продажбата на такива е доста оскъдна. Не липсват и почитатели на имоти на тихи, чисти и спокойни места. Такива са имоти на Банско, предлагащи ски спортни занимания, СПА центрове и красиви разположения с пейзажи към планината.

Основно цената на луксозни имоти в страната се върти към 1 млн. долара, а за тези пари купувача може да има къща, където си поиска.За традиционен луксозен имот може да се вземе предвид една от луксозните къщи, чиято стойност достига 700 000 евро, а площта, на която се разполага е 700 кв.м. По сходен начин стоят цените с апартамент в Докторската градина, който се разполага на 200 кв.м, оборудван е с 3 спални и пазарната му равностойност е 450 000 евро.

Все повече расте и броя на притежателите в световен мащаб на луксозни имоти. И така се достигат следните позиции:Луксозни имоти в Париж имат 40% от притежателите; в Лондон процента достига 70; за американските градове около 20%. При някои от тях се наблюдават имения повече от едно, на един и същ собственик, за разлика от бавните темпове, които води класацията на българските луксозни имоти.

Това е в резултат факта, че много заможни българи се стремят да подсигурят поне едно жилище извън страната. Сред богатите българи, насочили се към луксозни имоти, най-голямо насищане се наблюдава за Италианската и Френската Ривиера, австрийската столица Виена и подобни. У нас интересът е насочен главно към курортни места като ски имоти на Банско, голф имоти на Банско или СПА имоти в Банско и региона.

От моят Блог – http://samsmogu.org/%D0%B8%D0%BC%D0%BE%D1%82%D0%B8/%D1%84%D0%B0%D0%BA%D1%82%D0%B8-%D0%B8-%D1%81%D1%82%D0%B0%D1%82%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%BA%D0%B8-%D0%BE%D1%82-%D0%B0%D0%B3%D0%B5%D0%BD%D1%86%D0%B8%D0%B8-%D0%B7%D0%B0-%D0%B8%D0%BC%D0%BE%D1%82%D0%B8/

Реклами

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s